Какъв принтер за етикети да изберете за вашия бизнес? - Елекс Груп Холдинг ЕООД
принет за етикети

Какъв принтер за етикети да изберете за вашия бизнес?

Печатането и поставянето на етикети е ежедневна необходимост на редица бизнеси. Ако и вашият бизнес попада в този списък и е дошло време да потърсите подходящ принтер за етикети, вероятно сами сте се убедили в огромното разнообразие от предложения на пазара. Онлайн и в специализираните магазини може да откриете модели с различни характеристики и допълнителни функции, а цените им също варират в широк диапазон. 

Съвсем логично в тази ситуация е да се запитате как може да бъдете сигурни, че правите правилния избор. Множеството налични опции правят вземането на решение трудоемка задача. За да ви помогнем да се справите успешно с покупката на нов принтер за етикети, нашите специалисти са подготвили няколко практични и полезни съвета, които значително ще ви улеснят. Вижте кои са те и не забравяйте да ги използвате, когато избирате ново устройство, което да отговори на нуждите на вашия бизнес. 

Определете от какво точно се нуждаете

Преди да се насочите към покупка на принтер за етикети, препоръчително е първо да уточните какви са вашите нужди. Така ще може по-лесно да стесните диапазона на предлаганите модели и да се насочите в правилната посока. Някои от важните въпроси, които ще ви помогнат да идентифицирате нашите нужди по-добре, са: 

Какъв е етикета, който ще разпечатвате по размер, вид на хартията и информация, която трябва да се отпечата върху него? Какво ще етикетирате? Дали това са торби, кашони, или бутилки, например? Каква е повърхността, върху която ще лепите етикетите? В каква среда ще бъдат съхранявани етикетираните продукти след това? Ръчно или автоматично ще бъдат поставяни етикетите? Това са все важни въпроси, отговорите на които е добре да си изясните предварително. 

Баркод принтер за етикети CITIZEN модел CL-S621II

Кои са най-важните характеристики, на които да обърнете внимание?

Както вече споменахме, производителите днес предлагат богата гама от модели, които имат различни характеристики. В следващите редове обобщаваме основните от тях, на които задължително да обърнете внимание: 

  • Устойчивост на печат 

Тук трябва да помислите в каква среда ще бъдат съхранявани или използвани етикетираните продукти. Ако поставяте етикети върху душ гел или пък месо, което ще бъде замразено във фризер, ще имате нужда етикети в по-висока устойчивост. Повечето мастилено-струйни принтери използват мастило на водна основа, което не е UV или водоустойчиво. Затова е добре да потърсите устройство, което предлага печат на етикети с висока устойчивост на външни влияния, каквито са принтерите за термодиректен и термотрансферен печат.

  • Скорост на печат 

Това е критерий, който е изключително важен, когато избирате принтер за вашите бизнес нужди. Колкото по-висока е скоростта на печат, толкова по-бърз и ефективен ще бъде процесът на етикетиране. Параметрите, които показват скоростта на печат са брой етикети в минута или инчове в секунда. Подценяването на този критерий може да доведе до допълнителни разходи или забавяне на процеса по печат и поставяне на етикети. Затова непременно им обърнете внимание, когато сравнявате различните модели. 

  • Качество на печат 

Още един критерий, който не трябва да пренебрегвате, ако търсите устройство, което да печата етикети с високо качество и отлична четливост, които не избледняват и не се размазват. Такива са продуктовите етикети, етикетите, които предупреждават за здравни и друг тип рискове и т.н. В такъв случай е препоръчително да потърсите принтер за етикети от висок клас, който предлага и по-висока разделителна способност. Друго нещо на което да обърнете внимание е възможността за отпечатване на различни видове баркодове, тъй като всеки етикет съдържа поне един такъв. Принтерите Citizen, които предлага Elecs са баркод принтери за етикети, като при нас може да се намерят, както настолни модели, така и за индустриално приложение.

Обмислете какъв бюджет може да отделите

Цената не бива да е единственият и най-важен критерий, когато избирате принтер за етикети. Важно е да откриете устройство, което ви осигурява най-доброто възможно съотношение между качество и бюджета, който може да отделите. Затова препоръчваме след като имате представа какви са вашите специфични нужди и изисквания, да направите проучване в какъв диапазон варират цените на етикетиращите принтери, към които сте се насочили и да изберете оптимален вариант.

Елекс Груп Холдинг ЕООД е официален представител на Citizen – една от водещите марки в производството на качествени принтери за етикети. Разгледайте нашия каталог и направете запитване още сега.