Какво представлява стреч опаковането на хранителни продукти? - Елекс Груп Холдинг ЕООД

Какво представлява стреч опаковането на хранителни продукти?

Опаковката е изключително важен аспект, на който производителите трябва да обърнат внимание. Особено когато става въпрос за хранително-вкусовата индустрия, където конкуренцията между производителите е голяма, подходящата опаковка има потенциала да превърне вашия продукт в предпочитан от клиентите избор. 

Освен, че трябва да притежава атрактивен дизайн, който да грабва вниманието и да носи нужната информация на потребителя, на първо място, основната функция на опаковката е да защити съдържащия се в нея продукт. Излишно е да споменаваме, че днес потребителите имат все по-високи очаквания относно качеството на предлаганите продукти и това е един от водещите критерии, когато пазаруват хранителни стоки. 

Разбира се, освен да открият решение за опаковане, което да удовлетвори потребителите, компаниите производители трябва да помислят за ефективността на опаковъчния процес и оптимизирането на разходите за опаковане. 

Едно ефективно решение, което помага да съхраните качеството и свежестта на хранителните продукти и едновременно с това изисква относително по-ниски разходи за опаковане, това е опаковането на  хранителни продукти със стреч фолио. 

Какво представлява стреч опаковането на хранителни продукти и какви са неговите предимства за производителите, ще разгледаме в следващите редове. 

Какво трябва да знаете за стреч опаковането на хранителни продукти? 

Стреч опаковането на хранителни продукти е процес, в който хранителните продукти биват опаковани в слой прозрачно стреч фолио, с цел съхранение на търговския им вид и запазването на тяхното качество и свежест. Този метод за опаковане на храна открива приложение в редица производствени предприятия от хранително-вкусовата промишленост, заради големите предимства, които осигурява. 

Стреч опаковането е подходящ вариант за опаковане на разнообразни хранителни продукти. В това число се включват пресни плодове и зеленчуци, мляко, месни продукти и полуготови храни. Важно е да подчертаем, че има различни видове стреч фолио. За целите на стреч опаковането на хранителни продукти е задължително да се използва само подходящ вид опаковъчно фолио, което може да бъде в непосредствен досег с храна. 

 

Що се отнася до избора на оборудване, могат да бъдат открити разнообразни машини за стреч опаковане. В по-малките производствени и търговски обекти, често се избират ръчни опаковъчни машини. 

В по-големите предприятия, с цел осигуряване на висока ефективност на опаковъчния процес, полуавтоматичните и автоматичните машини за стреч опаковане, претегляне и етикетиране са предпочитан вариант. Те намаляват работното натоварване, благодарение на лесните и опростени операции, като едновременно с това осигуряват оптимално използване на стреч фолиото, като по този начин намаляват разходите за опаковане и осигуряват по-малък екологичен отпечатък. 

Какви са предимствата на стреч опаковането на хранителни продукти? 

Ако се огледате в магазина или супермаркета, който посещавате, ще забележите, че една немалка част от продуктите са опаковани именно по този начин, тъй като стречоването на хранителни продукти има своите предимства.
На първо място, този вид опаковка запазва свежестта, търговския вид и качеството на съответния продукт. Стреч фолиото притежава значителна устойчивост и еластичност, което намалява рисковете от разкъсване или повреда на опаковката, при съхраняване или транспортиране. Едновременно с това, то позволява продуктът да остане видим за потребителя, за да може и той самият да се увери в неговото състояние. 

От гледна точка на производителите, вече споменахме, че този метод на опаковане, осигурява висока продуктивност на опаковъчния процес, намалява времето за опаковане, оптимизира използването на стреч фолио, което съвкупно води до по-ниски разходи за опаковане. 

Ако и вие искате да се възползвате от тези значителни предимства, в каталога на Елекс Груп Холдинг ЕООД ще откриете качествени  машини за ръчно, автоматично или полуавтоматично стреч опаковане. Не се колебайте, а направете своето запитване още сега!