Какви са разликите между термо-запечатващите машини от серия IMPACK и MISPACK? - Елекс Груп Холдинг ЕООД
вертикално стояща impack машина

Какви са разликите между термо-запечатващите машини от серия IMPACK и MISPACK?

Днес термо-запечатващите машини намират широко приложение в опаковъчния процес на редица индустриални предприятия, търговски обекти, средни и малки производствени фирми и други. Основното предназначение на този тип машини е висококачественото и надеждно запечатване на различни видове опаковки, чрез нагряване, като по този начин гарантират, че продуктът вътре ще бъде добре изолиран и предпазен от външни влияния. 

Елекс Груп Холдинг ЕООД предлага богата гама от професионални термо-запечатващи машини собствено производство, като по този начин можем да гарантираме, че машините, които произвеждаме и предлагаме, ще задоволят високите изисквания на нашите клиенти и ще отговорят на специфичните изисквания на тяхната дейност. 

В нашия онлайн каталог имате възможността да разгледате двете основни серии стандартни машини за термо-запечатване, които предлагаме – IMPACK и MISPACK. Какви са разликите между термо-запечатващите машини от серия IMPACK и MISPACK и към коя от тях да се насочите обобщаваме в следващите редове. 

Характеристики на термо-запечатващите машини от Серия MISPACK 

mispack машина собствено производство от елекс

Професионалните термо-запечатващи машини от серията MISPACK са изработени от черна ламарина с прахово PVC покритие.

Те са предназначени за запечатване на продукти в различни по размер опаковки, изработени от разнообразни материали. Термо-запечатващите машини от серията MISPACK предлагат два начина за нагряване – чрез импулсно или чрез постоянно нагряване на челюстите, в зависимост от вида и характеристиките на фолиата за  опаковките. 

Машините от серията MISPACK притежават блок за управление с цифров дисплей, но се настройват посредством потенциометър, като параметрите са с фиксирани стойности. Това ги превръща в по-подходящ вариант за опаковки, направени от полиетиленови фолиа. Препоръчително е да се използват в проветриви пространства, където няма да са изложени на влага.

В допълнение, термо-запечатващите машини от тази серия позволяват предварително да бъде зададено времето на запечатване, като продължителността може да се регулира, в зависимост от вида и дебелината на опаковъчния материал. Те притежават механичен нож, който се задвижва  ръчно по време на залепването.

Благодарение на специалната система за постоянно обтягане на нагреваемата тел, се избягва нейното деформиране под въздействието на високите температури и се поддържа еднаквата й дължина и правилна форма при различните работни температури. По този начин се гарантира добрият вид на запечатващия шев и правилната линия на запечатване.

За повече удобство, термо-запечатващите машини от серията MISPACK се предлагат в три различни модела:

  • Настолна запечатваща машина MISPACK.
  • Запечатваща машина MISPACK със собствена маса.
  • Запечатваща машина MISPACK с вертикална стойка.

В сравнение с машините от серия IMPACK, моделите от серия MISPACK са по-ниско бюджетна алтернатива, но разполагат с по-ограничени възможности. 

Характеристики на термо-запечатващите машини от серия IMPACK

imack машина за термо-запечатване

Професионалните термо-запечатващи машини от серията IMPACK включват модели от висок клас, предназначени за запечатване на различни видове продукти в опаковки от различен материал и размер, които разполагат с допълнителни възможности. Едно от големите им предимства е, че са изработени изцяло от неръждаема стомана. Тя гарантира устойчивостта и дългия експлоатационен живот на моделите от тази серия. Дори след дългогодишно използване, машите продължават да изглеждат като нови. 

Челюстите на машините от серията IMPACK могат да запечатват чрез импулсно или чрез постоянно нагряване. Блокът за управление е с цифров дисплей и предлага повече възможности за настройка на параметрите. Също така, машините от серията Impack могат да бъдат използвани с повече специфични материали за лепене, в сравнение с тези от серията MISPACK. 

Машините от серията IMPACK дават възможност за предварително задаване на времето на запечатване, като продължителността му може да се регулира, в зависимост от вида и дебелината на опаковъчния материал. Машините за термо-запечатване от тази серия осигуряват отличен вид на запечатващия шев и правилната линия на запечатване.

По отношение на спецификата на производството и вида на опакованите продукти, машините от серията IMPACK се предлагат в три дизайна:

  • Настолна запечатваща машина IMPACK
  • Запечатваща машина IMPACK на стойка с наклонен плот.
  • Запечатваща машина IMPACK с вертикална стойка

Моделът на стойка с наклонен плот е удобен за опаковки с по-малък обем и тегло. Подходящ  за насипни, прахообразни и течни продукти (ориз, боб, леща, захар, сол, нишесте, коктейлни плодове, компоти, туршии, сосове и други). На работния плот е монтиран подвижен ограничител, който се регулира в зависимост от размера на опаковките. По този начин се постигат еднакви размери и визия на всички опаковани продукти в различни по големина опаковки.

Моделът с вертикална стойка е снабден с подвижна платформа, която се регулира в зависимост от размера на опаковките. По този начин с една машина могат да бъдат опаковани продукти в различни по големина опаковки.

Елекс Груп-Холдинг е компания, специализирана и в производството на машини по поръчка. Свържете се с нашия екип от специалисти, който ще ви помогне да откриете подходящо решение за Вашият бизнес!