Какво представляват специалните етикети и къде намират приложение? - Елекс Груп Холдинг ЕООД
специални етикети

Какво представляват специалните етикети и къде намират приложение?

Етикетът е задължително допълнение към опаковката на всеки продукт. Той има важна информационна стойност за потребителите – върху него се посочват дата на производство, краен срок на годност, състав, начин на употреба на продукта и т.н. В допълнение, подходящите етикети могат да допринесат и за визията на самата опаковка, а както добре знаем, съвременните потребители често залагат на визуалните елементи, когато избират кой продукт да купят.

Всички тези важни функции, изискват производителите да обърнат специално внимание на избора на етикети за техните продукти и да се уверят, че са открили най-подходящия вариант. Добрата новина е, че технологиите за производство и печат на етикети днес позволяват създаването на много и различни видове, от които да избирате.

За да ви помогнем в това начинание, в тази статия ще разгледаме един от  видовете, намиращи широко приложение  днес –  специални етикети.

Видове специални етикети

Специалните етикети имат потенциала да помогнат на вашите продукти да се отличат, както и служат като отлично средство за промотиране на вашия бизнес. Печатница “Елекс Принт” предлага отпечатване на различни специални етикети – буклет етикети, скреч етикети и секюрити етикети – с високо качество и съобразени с изискванията и нуждите на клиентите ни. Какво представлява всеки един от тези специални етикети и къде намира приложение, обобщаваме в следващите редове:

Буклет етикети

Буклет етикетите, известни още и като сдвоени етикети, представляват два самозалепващи етикета, положени машинно един върху друг, на които са напечатани лицата и лепилните им слоеве. Горният етикет може многократно да се разлиства до определено положение и да се прочита информацията между двата етикета, след което се залепя отново в изходно положение.

буклет етикети

Те се използват, в случаите, когато искате да съберете обширна информация в малка област на етикета, така че да можете да постигнете максимално въздействие с вашия етикет. В допълнение към създаването на много възможности за дизайн, те могат да помогнат за намаляване на разходите, като ви позволят да използвате по -малък етикет.

По тази причина, сдвоените етикети намират широко приложение в етикетирането на козметични и фармацевтични продукти, химикали и почистващи препарати, продукти, предназначени за мултиезична аудитория и др.

Секюрити етикети

секюрити етикети

Потребителите днес имат високи изисквания относно качеството на продуктите и опаковки им. Секюрити етикетите са специални етикети, чието предназначение е контрол върху евентуално неправомерно отваряне на опаковката на продукта.  След като бъде залепен, етикетът не може да бъде разлепен, без това да се отрази на неговата цялост. Така потребителите могат да бъдат сигурни, че купуват продукт, който не е бил отварян и по някакъв начин компрометиран.

Секюрити етикетите намират широко приложение при опаковани хранителни продукти, козметични продукти, лекарствени средства и др.

Скреч етикети

Скреч етикетите могат да бъдат поставени на опаковките на разнообразни продукти, като най-често те се използват за промоционални игри, томболи и лотарии. Характерното за тях е, че върху повърхността на етикета се поставя специален сребърен или сив слой, чието предназначение е да скрие информацията отдолу. Обикновено това са различни кодове или изображения, които могат да бъдат показани, след като горния слой бъде изтъркат. Скритата информация може да бъде променлива или уникална за всеки етикет, в зависимост от целите и предназначението му.

скреч етикети

 

Специалните етикети са функционално решение за множество производители. Ако и вие искате да се възползвате от техните предимства, свържете се с Печатница Елекс Принт и ние ще изработим подходящи етикети, отговарящи на вашите нужди и изисквания.