Видове електронни везни и каква да изберете за вашия бизнес? - Elecs-bg.com
каква електронна везна да изберете

Видове електронни везни и каква да изберете за вашия бизнес?

каква електронна везна да изберете

Първите прототипи на съвременните везни се появяват още преди хилядолетия и успяват да се наложат като широко използвано средство за измерване на тегло за целите на търговската дейност. От тогава до сега, обликът на тези измервателни устройства значително се е променил, но въпреки това, днес те остават важна необходимост за редица търговски обекти и производствени процеси.

Ако ви предстои покупка на електронна везна за нуждите на вашия бизнес, то вероятно вече сте наясно, че производителите предлагат наистина богата гама от електронни везни, които се различават по техните основни и допълнителни функции, капацитет и прецизност на измерване, а също и по цена.

Предвид това голямо многообразие от възможности, логично е да се запитате как лесно може да откриете най-подходящия модел електронна везна, която да отговаря на изискванията и нуждите на вашата дейност.

За да ви помогнем, в тази статия обръщаме внимание на различните видове електронни везни, както и на  няколко ключови критерии, които трябва да вземете предвид при избора им.

 

Важни критерии при избор на търговски електронни везни

За да бъдете сигурни, че ще откриете подходящ модел, то има няколко важни неща, на които задължително трябва да обърнете внимание.

  • Да отговаря на нормативите

На първо място, за целите на вашия бизнес е нужно да потърсите електронна везна одобрен търговски тип. В България има установени нормативни изисквания относно електронните везни, които се използват за търговски цели. За да отговорите на тези изисквания и да не ви бъдат наложени санкции при евентуална проверка от контролните органи, уверете се, че избирате подходящ модел. Ако не сте сигурни дали електронната везна е одобрен търговски тип, препоръчваме ви да изискате от производителя или търговеца, който ги предлага нужните сертификати.

  • Предназначение

Още един ключов аспект, за който трябва да помислите предварително, е за какво точно ще използвате везната, къде ще бъде поставена и какви продукти ще претегляте с нея. От това зависят две от най-важните характеристики на всяка везна – максималният капацитет на претегляне, както и прецизността.

  • Бюджет

Не на последно място, важен критерий при избора на търговска везна за вашия бизнес е и вашият бюджет. Ако направите проучване, ще установите, че търговските везни се предлагат в широк ценови диапазон. Затова е важно да сте наясно от какви функционалности се нуждаете, за да потърсите оптимално съотношение между качество и цена, която сте склонни да заплатите.

избор на електронна везна

Какъв вид електронна везна да изберете за вашия бизнес?

Както вече споменахме, разнообразието от видове електронни везни е наистина голямо. На пазара днес се предлагат стандартни търговски везни, етикетиращи везни, контролни везни, индустриални везни и т.н. Всеки от тези видове е подходящ за различни предназначения.

Така например, за малки търговски обекти, стандартните електронни везни, без множество допълнителни функции, са оптимално решение. В големите търговски вериги е препоръчителен избора на електронни везни с двустранен дисплей, за да могат клиентите също да могат да видят теглото, цената на продукта, промоционални предложения и дори видеа с подходящи рецепти за готвене. В зоните за самообслужване, етикетиращите везни пък са задължителна необходимост, тъй като улесняват както клиентите, така и касиерите в търговския обект, които е нужно единствено да сканират баркода от етикета.

За производствените процеси, често най-добро решение са индустриалните електронни везни, които съчетават в едно подходящ капацитет на претегляне, висока прецизност и отпечатване на нужната информация върху етикета.

Използвайки критериите, които споменахме по-горе ще може да стесните кръга от възможни опции и да си гарантирате, че ще останете удовлетворени от покупката, в която сте инвестирали. Елекс Груп Холдинг ЕООД е ексклузивен представител на  DIGI –  световен лидер в производството и продажбите на висококачествени везни за ритейл сектора. Разгледайте нашaта широка гама от продуктови предложения и открийте подходящия модел, който напълно отговаря на нуждите на вашия бизнес!